Top 5 high tea locaties in Amsterdam

Top 5 high tea locaties in Amsterdam

Inhoudsopgave

Amsterdam is een stad die bekend staat om zijn grachten, historische architectuur en bruisende cultuur, maar wist je dat het ook een geweldige plek is om te genieten van een heerlijke high tea? Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die de stad verkent, een high tea in Amsterdam kan een ontspannende en smakelijke onderbreking van je dag zijn. In dit artikel nemen we je mee naar de top 5 high tea locaties in Amsterdam, met een focus op Brasserie De Roode Leeuw, Cosy By Mandy, Rederij Aemstelland en The Duchess.

Wat is een high tea?

Een high tea is oorspronkelijk een Britse traditie die aan het einde van de middag plaatsvindt. Het bestaat uit een combinatie van zoete en hartige lekkernijen, zoals sandwiches, scones met clotted cream, cakes en natuurlijk thee. In Nederland is de high tea de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en veel Amsterdamse restaurants en cafés bieden hun eigen unieke versie aan.

Waarom high tea in Amsterdam?

Amsterdam biedt een breed scala aan sfeervolle en unieke locaties waar je kunt genieten van een high tea. Van historische brasserieën tot moderne theesalons en zelfs op het water! De stad combineert perfect haar rijke geschiedenis met een vleugje moderne flair, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

De unieke high tea ervaring van Amsterdam

Wat maakt de high tea in Amsterdam zo speciaal? Ten eerste is het de diversiteit aan locaties: je kunt kiezen voor een klassiek ingerichte plek, een moderne lounge, of zelfs een boot die over de grachten vaart. Daarnaast besteden veel Amsterdamse high tea locaties extra aandacht aan detail en sfeer, wat de ervaring nog unieker maakt.

Locatie 1: Brasserie De Roode Leeuw

Gelegen in het hart van Amsterdam, heeft Brasserie De Roode Leeuw een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1911. Dit klassieke restaurant ademt nog steeds de sfeer van vroeger uit, met een elegant interieur en een menu dat traditionele Nederlandse gerechten combineert met moderne invloeden.

High tea arrangementen bij De Roode Leeuw

De Roode Leeuw biedt een verfijnde high tea ervaring met een selectie van zoete en hartige hapjes. Denk aan vers gebakken scones, mini-sandwiches en huisgemaakte taartjes. De thee selectie is uitgebreid, met zowel klassieke als exotische smaken. Of je nu binnen zit in het stijlvolle restaurant of buiten op het terras, hier geniet je van een ontspannen middag.

Locatie 2: Cosy By Mandy

Cosy By Mandy is precies wat de naam belooft: een gezellige, knusse plek waar je je direct thuis voelt. Dit schattige café ligt net buiten het drukke stadscentrum en biedt een warm en gastvrij decor.

Wat kun je verwachten van hun high tea?

De high tea bij Cosy By Mandy is ideaal voor liefhebbers van een huiselijke sfeer. Het menu bestaat uit vers gemaakte sandwiches, quiches en zelfgebakken zoetigheden. Bovendien biedt Mandy, de eigenaresse, persoonlijke service met een glimlach, wat je ervaring extra bijzonder maakt.

Locatie 3: Rederij Aemstelland

Wil je iets totaal anders proberen? Bij Rederij Aemstelland kun je genieten van een high tea terwijl je rustig door de grachten van Amsterdam vaart. Dit is zonder twijfel een van de meest unieke manieren om de stad te ervaren.

Menu en sfeer van Rederij Aemstelland

De high tea aan boord bestaat uit een selectie van luxe hapjes en heerlijke theesoorten, allemaal geserveerd terwijl je langs iconische Amsterdamse bezienswaardigheden vaart. De combinatie van lekker eten, thee en een prachtig uitzicht zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Een high tea reserveren bij Rederij Aemstelland kan gemakkelijk via HighTeaWereld.nl.

Locatie 4: The Duchess

The Duchess is gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Amsterdam en staat bekend om haar elegante sfeer en exclusieve high tea aanbod. Hier voel je je als een royal terwijl je geniet van de verfijnde gerechten en luxe omgeving.

Het exclusieve high tea aanbod

Bij The Duchess draait het allemaal om verfijning. Hun high tea omvat een selectie van exclusieve lekkernijen, zoals macarons, eclairs en kleine sandwiches. De thee selectie is net zo indrukwekkend, met zeldzame theeën van over de hele wereld. Het is de perfecte locatie voor een speciale gelegenheid of een luxe uitje.

Locatie 5: Café Americain

Het Café Americain vind je aan de Leidsekade in Amsterdam. In hun historische pand met uitzicht op het Leidseplein kun je heerlijk genieten van een high tea arrangement vol lekkers. De persoonlijke sfeer in combinatie met de hoge kwaliteit van eten garandeert een geweldige high tea ervaring.