Top 5 beste zitbal

Top 5 beste zitbal

Inhoudsopgave

Een zitbal is een veelzijdig hulpmiddel dat steeds populairder wordt bij het verbeteren van de houding en het versterken van de spieren. Maar het kiezen van de juiste zitbal kan lastig zijn, omdat er veel verschillende opties zijn die passen bij verschillende lichaamstypes en doelen. Bij het kiezen van een zitbal is het belangrijk om rekening te houden met de grootte, het materiaal en het gewichtscapaciteit. Daarnaast moeten ook de hoogte en de zitpositie in overweging worden genomen om ervoor te zorgen dat de zitbal comfortabel en veilig is. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een geschikte zitbal.

Wat is de beste zitbal van 2023?

Op basis van onderzoek en gebruikerservaringen is de Bloon Paris zitbal velvet in 2023 de beste zitbal op de markt. De zitbal is duurzaam, comfortabel en heeft een elegant design. Bekijk hieronder de top 5 beste zitballen van 2023!

Beste zitbal 2023

Bloon Paris Velvet

De Bloon Paris zitbal Velvet Zwart is een stijlvolle en comfortabele zitbal die ideaal is voor thuis of op kantoor. De zitbal heeft een elegant ontwerp en is bekleed met zacht velvet materiaal, wat zorgt voor een comfortabele zitervaring. De Bloon Paris zitbal kan gebruikt worden om de houding te verbeteren, de core-spieren te versterken en de rug te ondersteunen. De bal is ook geschikt als alternatieve bureaustoel, wat zorgt voor een actieve en gezonde werkhouding.

Bloon Paris Original

De Bloon Paris Original Zitbal is een stijlvolle en ergonomische zitbal die perfect is voor thuisgebruik. De zitbal is ontworpen om een gezonde zithouding te bevorderen en de spieren te versterken, terwijl het ook een vleugje elegantie toevoegt aan elke ruimte. De Bloon Paris Original Zitbal is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een comfortabele en duurzame zitting. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je de perfecte bal kunt kiezen die bij jouw stijl en behoeften past. Kortom, de Bloon Paris Original Zitbal is een trendy en praktisch alternatief voor de traditionele stoel.

Dynaseat – Ergonomische Bureaustoel

De Dynaseat zitbal is een innovatief alternatief voor de traditionele bureaustoel. De zitbal is ontworpen om de juiste houding te bevorderen en de spieren te versterken. Het biedt een dynamische zitervaring die de bloedcirculatie stimuleert, de kernspieren versterkt en rugpijn vermindert. De Dynaseat zitbal is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en is geschikt voor gebruik op kantoor, thuis of in de sportschool. Bovendien kan het worden gebruikt als een aanvullend hulpmiddel bij fysiotherapie en revalidatie-oefeningen. Kortom, de Dynaseat zitbal biedt een gezonde en actieve manier van zitten die de productiviteit en welzijn kan bevorderen.

Backerz® Zitbal Kantoor en Thuis 65 CM

De Backerz® Zitbal Kantoor en Thuis 65 CM is een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een zitbal die geschikt is voor gebruik op kantoor en thuis. Deze zitbal is ontworpen om een gezonde zithouding te bevorderen en rugpijn te verminderen door de rug- en buikspieren te versterken. De Backerz® Zitbal is gemaakt van hoogwaardig, anti-burst materiaal, dat ervoor zorgt dat de bal niet plotseling kan barsten. Hij wordt geleverd met een handige voetpomp en is gemakkelijk op te blazen en aan te passen aan de gewenste stevigheid. Met een diameter van 65 cm is hij geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Kortom, de Backerz® Zitbal Kantoor en Thuis 65 CM is een duurzame en praktische keuze voor wie op zoek is naar een gezonde en actieve zitervaring.

Bloon Paris Bouclette

De Bloon Paris zitbal Bouclette is een innovatieve en comfortabele zitbal die is ontworpen om een gezonde zithouding te bevorderen en tegelijkertijd een vleugje stijl toe te voegen aan elke ruimte. De zitbal heeft een zachte en pluizige Bouclette-stof die zorgt voor een heerlijk zacht gevoel. Het biedt een dynamische zitervaring die de bloedcirculatie stimuleert, de kernspieren versterkt en rugpijn vermindert. De Bloon Paris zitbal Bouclette is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je de perfecte bal kunt kiezen die bij jouw stijl en behoeften past. Kortom, de Bloon Paris zitbal Bouclette biedt een combinatie van comfort en stijl die zorgt voor een gezonde en actieve manier van zitten.

Wat is een zitbal?

Een bal die wordt gebruikt om op te zitten en te ondersteunen, wordt vaak gebruikt als een alternatief voor een traditionele stoel. Dit type bal heeft een ronde vorm en is gemaakt van duurzaam materiaal, zoals kunststof of rubber. Het unieke van dit type bal is de instabiliteit, waardoor het lichaam constant in beweging blijft om het evenwicht te bewaren. Dit kan helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de houding. De bal wordt vaak gebruikt in sportscholen en fysiotherapie praktijken, maar kan ook thuis of op kantoor worden gebruikt voor een gezondere en actievere zitervaring.

Waar moet een zitbal aan voldoen?

Een zitbal moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen om effectief en veilig te zijn. Hieronder staan enkele belangrijke punten waarop gelet moet worden bij het kiezen van een zitbal:

 1. Grootte: De grootte van de zitbal moet passen bij jouw lichaamslengte. Het is belangrijk om een bal te kiezen die groot genoeg is om de juiste zithouding te bevorderen en kleine bewegingen mogelijk te maken.
 2. Gewichtscapaciteit: Het is belangrijk om de maximale gewichtscapaciteit van de zitbal te controleren om te voorkomen dat de bal knapt of instabiel wordt tijdens het gebruik.
 3. Materiaal: Het materiaal van de zitbal moet duurzaam en veilig zijn. Overweeg bijvoorbeeld of de bal is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en of deze vrij is van schadelijke stoffen.
 4. Stabiliteit: Zorg ervoor dat de zitbal stabiel is en niet gemakkelijk omvalt. Dit is vooral belangrijk als je de bal gebruikt als bureaustoel.
 5. Comfort: Kies een zitbal die comfortabel is om op te zitten. Sommige ballen zijn voorzien van een anti-slip oppervlak en/of een zachte laag om het comfort te verhogen.
 6. Doel: Overweeg waarvoor je de zitbal gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld de bal gebruikt om je core-spieren te versterken, kun je een zwaardere bal kiezen dan wanneer je de bal gebruikt als bureaustoel.

Waarom moet je een ergonomische bureaustoel gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een zitbal gebruiken:
 • Verbetering van de houding: De bal kan helpen om de houding te verbeteren, omdat het lichaam zich automatisch aanpast aan de instabiliteit van de bal en daardoor de rugspieren versterkt.

 • Versterking van de core-spieren: Het zitten op een balvormige bureaustoel vereist een constante inspanning van de buikspieren om het evenwicht te bewaren, wat kan helpen om de core-spieren te versterken.


 • Alternatieve bureaustoel: De bal kan ook dienen als alternatieve bureaustoel, omdat het zitten op een zitbal een actievere en gezondere werkhouding bevordert en kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren.


 • Afwisseling: Afwisseling van zitten op een zitbal en een gewone stoel kan helpen om een statische houding te voorkomen en de spieren en gewrichten te ontlasten.
 • Wat zijn de gezondheidsvoordelen precies?

  Het gebruik van een alternatieve stoel als vervanging voor de traditionele bureaustoel kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Het constante wiebelen en balanceren zorgt ervoor dat het lichaam in beweging blijft, waardoor de rugspieren worden versterkt en rugklachten kunnen verminderen. Daarnaast kan het bijdragen aan een verbetering van de core-spieren en bloedcirculatie. Een bijkomend voordeel is dat afwisseling tussen beide stoelen kan helpen om een te statische houding te voorkomen en de spieren en gewrichten te ontlasten. Kortom, het gebruik van deze alternatieve stoel kan bijdragen aan een gezonde en actieve werkhouding.

  Hoe kies je de maat zitbal?

  Bij het kiezen van de maat van een zitbal is het belangrijk om te kijken naar je lichaamslengte en het doel van de zitbal. Als algemene richtlijn kun je de volgende maattabel gebruiken:

  • Voor personen tot 155 cm: bal met diameter van 45 cm
  • Voor personen tussen 155-175 cm: bal met diameter van 55 cm
  • Voor personen tussen 165-190 cm: bal met diameter van 65 cm
  • Voor personen boven de 190 cm: bal met diameter van 75 cm


  Een andere manier om de juiste maat te bepalen, is door op de zitbal te gaan zitten en te kijken of je heupen en knieën in een hoek van 90 graden staan. Dit zorgt voor een ergonomische houding en voorkomt spanning op de heupen en onderrug. Kies ook voor een bal met een gewichtscapaciteit die past bij jouw gewicht en het beoogde gebruik.