Top 5 beste zitbal voor kantoor

Top 5 beste zitbal voor kantoor

Inhoudsopgave

Een zitbal voor op kantoor kan een interessante en unieke optie zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een alternatieve manier om hun werkomgeving te verbeteren. Een zitbal, ook wel een fitnessbal of een yogabal genoemd, is een stevige, opblaasbare bal die wordt gebruikt in oefeningen en fitnessroutines. In de afgelopen jaren is de zitbal steeds populairder geworden als een alternatieve manier om te zitten tijdens het werken op kantoor. Het gebruik van een zitbal als bureaustoel kan verschillende voordelen bieden, waaronder het verbeteren van de houding, het versterken van de kernspieren en het verminderen van rugpijn. In deze tekst zullen we enkele van de voordelen en overwegingen bespreken van het gebruik van een zitbal op kantoor.

Afbeelding 

Merk

Productnaam

Prijs

Ergonomische zitbal

Bloon Édition

Zitbal voor kantoor

Bloon Original

Zitbal linnen

Yugn

 

Vitality zitbal

Ergo Cosy Actieve Ergonomische Zitbal

Wat is de beste zitbal voor kantoor?

Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van een zitbal voor op kantoor, zoals de grootte van de bal, het materiaal waarvan de bal is gemaakt, de maximale gewichtscapaciteit van de bal, en of de bal geschikt is voor uw lengte en specifieke behoeften, zoals het verminderen van rugpijn of het verbeteren van de houding. Met deze onderwerpen in acht te nemen, hebben wij de beste zitballen voor kantoor kunnen beoordelen. Bekijk hieronder de resultaten van ons onderzoek!

De handgemaakte zitbal voor op kantoor is een ongekende luxe. Zijn kenmerkende combinatie van fluwelen zachtheid en unieke patronen maken hem werkelijk onnavolgbaar. Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk – het vakmanschap achter elk stuk is onberispelijk en high-end, met elke hoek zorgvuldig gecontroleerd tijdens de productie. Deze zitbal voegt niet alleen een vleugje elegantie toe aan elke werkruimte, maar biedt ook optimaal comfort en steun voor productiviteit en ontspanning. Of hij nu gebruikt wordt als bureaustoel of als accent in de woonkamer, deze handgemaakte zitbal zal zelfs op de meest veeleisende smaak indruk maken.

Pluspunten

 • Ergonomisch.
 • Wasbaar 30°C.
 • 120 kilo gewichtsondersteuning.
 • 100% nomadisch door de riem die als handvat dient.
 • Weegt nog geen 3 kilo.
 • Antislip & verzwaarde basis.
 • Anti-wrijving en anti-vlekken stof behandeling.
 • Dichte, niet rekkende naden.
 • Kan op gepompt worden tot gewenste hoogte.

Minpunten

Een comfortabele stoel vinden is niet altijd gemakkelijk, maar de ergonomische zitbal van Bloon Paris zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Gemaakt met een anti-burst materiaal om tot 300 pond te ondersteunen, is deze kleine bal veelzijdig genoeg om te gebruiken als stoel of oefenmateriaal. Bovendien is hij zo klein dat hij gemakkelijk kan worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt. Het extra voordeel van het gebruik van een zitbal komt in de vorm van een betere houding en kernsterkte. Omdat onze spieren zich voortdurend aanpassen om het evenwicht op het ronde oppervlak te bewaren, betrekken we minder zittende spieren en bevorderen we een betere uitlijning van de wervelkolom. Een extra bonus is dat het wisselen tussen zitten op een traditionele stoel en zitten op de bal gedurende de dag de mobiliteit en circulatie in zowel je benen als je heupen kan vergroten. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je vindt de Bloon Paris ergonomische zitbal te koop bij UNI Store.

Pluspunten

 • Ergonomisch.
 • Wasbaar 30° C.
 • 120 kilo gewichtsondersteuning.
 • 100% nomadisch door de riem die als handvat dient.
 • Weegt nog geen 3 kilo.
 • Antislip & verzwaarde basis.
 • Anti-wrijving en anti-vlekken stof behandeling.
 • Dichte, niet rekkende naden.
 • Kan op gepompt worden tot gewenste hoogte.

Minpunten

 • Basic design.

Wist je dat een slechte zithouding kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, van nek- en rugpijn tot spijsverteringsproblemen? Langdurig zitten zonder pauzes te nemen kan deze problemen verergeren. Dit is waar de Ella Zitbal van pas komt. Verruil gewoon je gewone stoel voor de bal, en je wordt automatisch gedwongen om je kern in te schakelen en een goede houding aan te nemen tijdens het zitten. Bovendien helpt regelmatige beweging op de bal de bloedsomloop te verbeteren en stijfheid te voorkomen. Dus waarom genoegen nemen met een statische stoel als je met de Sitting Ball actief kunt blijven terwijl je werkt of dineert? Maak de overstap en zeg vaarwel tegen pijntjes en kwaaltjes veroorzaakt door langdurig zitten.

Pluspunten

 • Minder klachten van langdurig zitten.
 • Je werkt aan een betere houding terwijl je zit.
 • Verbetert concentratie door een actieve houding.

Minpunten

 • Heeft maar 1 handvat.

Als we langere tijd in een bureaustoel zitten, kunnen onze spieren gemakkelijk stijf en gespannen worden. Dit kan leiden tot ongemak en zelfs pijn in onze nek, schouders en rug. Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van een zitbal als alternatief voor een traditionele bureaustoel. Het zitten op de bal vereist constante beweging en evenwicht, wat de spieren in de rug en buik helpt versterken en trainen. Dit verbetert niet alleen de houding en stabiliteit, maar verhoogt ook de alertheid en focus. Overstappen op een zitbal kan mogelijk ook de veel voorkomende klachten voorkomen of verminderen die gepaard gaan met te lang in één houding zitten. Het opnemen van deze optie in je werkplek kan helpen een comfortabelere en productievere omgeving te creëren.

Pluspunten

 • 150 kilo gewichtsondersteuning.
 •  De stof is dubbel gestikt voor extra stevigheid.

Minpunten

 • Naden zijn zichtbaar
 • Heeft maar 1 handvat. 

Heb je ooit gemerkt dat je achterover leunt in je bureaustoel en uren achter elkaar zit zonder het te beseffen? Langdurig zitten kan negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid, maar met de Leitz Ergo Cosy Active Sitting Ball kun je dat tegengaan. Niet alleen activeert deze zitbal rug-, buik-, bil- en beenspieren om de houding te verbeteren, maar het moderne en minimalistische ontwerp voegt een vleugje stijl toe aan elke werkplek. Hij is snel en gemakkelijk op te blazen en wordt geleverd met een handpomp en handvat, zodat je hem gemakkelijk van je bureaustoel naar een yoga- of oefenbal kunt verplaatsen. Zeg maar dag tegen lange uren stilzitten – de Leitz Ergo Cosy Active Sitting Ball houdt je de hele dag in beweging.

Pluspunten

 • Minder klachten van langdurig zitten.
 • Je werkt aan een betere houding terwijl je zit.
 • Verbetert concentratie door een actieve houding.
 •  

Minpunten

 • Heeft maar 1 handvat.
 •  Alleen met de hand wasbaar.

Hoe lang mag je op een zitbal op kantoor zitten?

Op de moderne werkplek is de hele dag achter een bureau zitten de norm geworden. Langdurig zitten kan echter leiden tot lichamelijk ongemak en verminderde concentratie. Dat is waar dynamisch werken om de hoek komt kijken – afwisselend staan en zitten kan helpen deze problemen aan te pakken. Een product dat hierbij kan helpen is een zitbal voor je bureau. Hoewel hij je ergonomische bureaustoel moet aanvullen en niet vervangen, biedt zitten op de bal iets meer hoogte en stimuleert actief zitten. Het is echter belangrijk niet te lang op de bal te zitten – onderzoek stelt voor jezelf te beperken tot ongeveer een uur per keer voordat je afwisselt met staand werk of een pauze neemt. Het toepassen van dynamisch werken met een zitbal kan tal van voordelen hebben voor je lichamelijke gezondheid en concentratie op de werkplek.

Welke zitbal voor welke lengte?

Bij het kiezen van een zitbal voor kantoorgebruik is het belangrijk rekening te houden met je lichaamslengte. Onze aanbevolen maten voor mensen tussen 155cm en 175cm is een zitbal van 60 tot 65cm, terwijl mensen van 175cm tot 195cm moeten streven naar een zitbal van 70 tot 75cm. Natuurlijk is dit slechts een richtlijn – uiteindelijk gaat het erom de zitbal te vinden die je de meest comfortabele en ondersteunende zithouding geeft. Maar in de meeste gevallen zullen onze aanbevolen maten de optimale ervaring bieden voor kantoorgebruik of voor activiteiten als yoga of Pilates. Meet jezelf dus op en kies de zitbalmaat die het beste bij je past.

Waarom een zitbal voor kantoor?

Langdurig zitten kan slechte invloed hebben op je gezondheid. Het goede nieuws is dat er eenvoudige oplossingen zijn om de negatieve effecten van langdurig zitten op het werk te verminderen. Een daarvan is het gebruik van een oefen- of zitbal in plaats van een bureaustoel. Deze ballen dwingen je spieren om zich voortdurend in te spannen, waardoor je de hele dag een mini-workout krijgt. Staande bureaus worden ook steeds populairder als een manier om het zitten te onderbreken en gezondheidsproblemen te voorkomen. Andere opties zijn korte wandelpauzes of rekken en strekken aan je bureau. Stappen ondernemen om de zittijd te verminderen kan op de lange termijn leiden tot een beter lichamelijk en geestelijk welzijn. Het kan dus de moeite waard zijn om te investeren in gezondere opties voor je werkopstelling in plaats van de hele dag achter een bureau te blijven zitten.

Voordelen van een zitbal kantoor

In plaats van op een traditionele bureaustoel te zitten, kun je overwegen over te stappen op een zitbal. Zitten op een bal kan je houding verbeteren en je kernspieren versterken. Het bevordert ook actief zitten, waardoor de bloedcirculatie toeneemt en stijfheid in nek en rug wordt voorkomen. Bovendien biedt een zitbal, door voortdurend je evenwicht aan te passen, een low-impact training die de coördinatie en spiertonus kan verbeteren. Het is misschien even wennen, maar een zitbal opnemen in je dagelijkse werkplek kan tal van voordelen bieden voor je gezondheid en welzijn.

Wat is een zitbal kantoor?

Urenlang achter een bureau zitten kan lichamelijk belastend zijn en leiden tot rugpijn, nekklachten en stijfheid. Een oplossing voor deze veel voorkomende kantoorkwalen is de zitbal bureaustoel. Zitten op een actief oppervlak zoals een bal vraagt de gebruiker zijn kernspieren in te zetten voor evenwicht, wat een betere houding en doorbloeding bevordert. Deze stoelen moedigen ook beweging aan, omdat de gebruiker in zijn stoel kan verschuiven of stuiteren. Bureaustoelen met zitbal zijn er in verschillende maten en stijlen, voor elke voorkeur of werkplek. Dus waarom zou je blijven zitten met een stagnerende bureaustoel als je er ook een kunt gebruiken die gezondheid en welzijn bevordert? Probeer de zitbal bureaustoel eens – je lichaam zal je dankbaar zijn.