Cv-ketel vervangen: welke kiezen?

Cv-ketel vervangen: welke kiezen?

Inhoudsopgave

Cv-ketels gaan gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Daarna zul je merken dat je cv steeds meer energieverbruikt, er vaker iets kapot gaat en je krijgt vaker last van stortingen. Dan is het tijd om je cv-ketel te vervangen!

Maar welke nieuwe ketel kies je? Bij het vervangen van je cv-ketel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De keuze voor de juiste ketel hangt af van je specifieke wensen, zoals de grootte van je huishouden, energiezuinigheid en budget. Met de snelle ontwikkelingen in de technologie van verwarmingssystemen, is het essentieel om een weloverwogen keuze te maken.

In deze blog lees je hoe je een nieuwe cv-ketel kiest. 

Tips voor het kiezen van een cv-ketel

Hieronder lees je een aantal handige tips voor het kiezen van je cv-ketel.

  • De grootte van de woning: hoe groter je woning, hoe meer er verwarmd moet worden. Let daarom op het vermogen van de cv-ketel: de ketel moet het juiste vermogen hebben om efficiënt te kunnen werken.
  • De grootte van het huishouden: de grootte van je huishouden bepaald je behoefte aan warm water en de temperatuur van dit water. Kijk daarom goed naar de cw-waarde van de cv.
  • Duurzaamheid en energielabel: duurzaamheid is belangrijk in je keuze voor een nieuwe cv. Kijk bijvoorbeeld naar een zuinig energielabel en of de ketel hybrid ready is.
  • Garantie en onderhoud: wanneer je een cv-ketel op het oog hebt, kijk dan ook even naar de garantievoorwaarden. Lees je ook goed in, in het onderhoud van de ketel. Goed onderhoud zorgt voor een lange levensduur. 

Cv-ketel modellen

De keuze voor de juiste cv-ketel is dus afhankelijk van een combinatie van factoren: de grootte van je huishouden, energiezuinigheid, compatibiliteit met toekomstige technologieën, en betrouwbaarheid.

In 2023 zijn er verschillende topmodellen op de markt, zoals de Intergas Xtreme 36 en 30, Vaillant ecoTEC Exclusive, Remeha Calenta 28C Ace CW4, en Remeha Tzerra Ace 28c CW4, die elk uitblinken in specifieke eigenschappen.

De beste cv-ketels van 2023 volgens Cvketel-gids.nl omvatten modellen zoals de Intergas Xtreme 36 en 30, de Vaillant ecoTEC Exclusive, de Remeha Calenta 28C Ace CW4, en de Remeha Tzerra Ace 28c CW4. Elk van deze modellen heeft unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende situaties. Zo is de Intergas Xtreme 36 bijvoorbeeld ideaal voor grote huishoudens door zijn hoge rendement en capaciteit, terwijl de Vaillant ecoTEC Exclusive uitblinkt in betrouwbaarheid en continuïteit, zelfs bij storingen. 

Voor kleinere huizen of appartementen kan een model als de Remeha Tzerra Ace 28c CW4 meer geschikt zijn. Ook de energiezuinigheid is een cruciale factor, vooral in tijden van stijgende energiekosten.

 

Inhoudsopgave

Meer lezen