De 5 beste manieren om tickets te kopen

De 5 beste manieren om tickets te kopen

Inhoudsopgave

De vijf beste manieren om tickets te kopen kunnen afhangen van het soort evenement dat je wilt bijwonen en de beschikbare mogelijkheden in jouw regio. Over het algemeen zijn dit echter de meest gangbare en handige manieren om tickets te kopen:

 1. Online via de officiële website: Dit is vaak de meest betrouwbare manier om tickets te kopen, vooral voor grote evenementen zoals concerten, sportwedstrijden of theaterstukken. Ga naar de officiële website van het evenement of de locatie waar het plaatsvindt en zoek naar het ticketsysteem. Hiermee voorkom je extra kosten van tussenpersonen.
 2. Mobiele apps: Veel ticketverkoopplatforms hebben mobiele apps waarmee je tickets kunt kopen. Dit kan handig zijn omdat je de tickets op je smartphone hebt en ze gemakkelijk kunt tonen bij de ingang van het evenement.
 3. Ticketverkoopwebsites: Er zijn verschillende betrouwbare ticketverkoopwebsites waar je tickets kunt kopen voor uiteenlopende evenementen. Voorbeelden zijn Ticketmaster, Eventbrite, StubHub, en anderen. Let er altijd op dat je een gerenommeerde en veilige website gebruikt.
 4. Lokale verkooppunten of kassa’s: Voor sommige evenementen kun je nog steeds tickets kopen bij fysieke verkooppunten of kassa’s bij de locatie van het evenement of bij specifieke winkels. Dit kan handig zijn als je liever persoonlijk koopt.
 5. Doorverkoopplatforms: Als een evenement is uitverkocht, kun je proberen tickets te vinden op doorverkoopplatforms. Let echter op dat de prijzen op deze platforms vaak hoger zijn dan de oorspronkelijke ticketprijs. Voorbeelden van doorverkoopplatforms zijn SeatGeek, Viagogo, en anderen.

Onthoud dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn bij het kopen van tickets, vooral als je dat via niet-officiële kanalen doet. Er zijn helaas gevallen van oplichting en vervalsingen, dus zorg ervoor dat je tickets koopt van betrouwbare bronnen om teleurstelling te voorkomen.

Verscheidenheid aan tickets die te koop zijn

Je kunt tickets kopen voor een breed scala aan evenementen en activiteiten. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden van waarvoor je tickets kunt kopen:

 • Concerten: Tickets voor concerten van je favoriete artiesten of bands, zoals het Guus Meeuwis concert en tickets voor Vrienden van Amstel 2024.
 • Theater: Tickets voor toneelstukken, musicals, opera’s en andere theatervoorstellingen.
 • Sportevenementen: Tickets voor sportwedstrijden, zoals voetbal, basketbal, tennis, honkbal, enz.
 • Filmvertoningen: Tickets voor bioscoopfilms.
 • Festivals: Tickets voor muziekfestivals, foodfestivals, kunstfestivals en meer.
 • Conferenties en beurzen: Tickets voor zakelijke conferenties, technologiebeurzen, boekenbeurzen en andere vakgerichte evenementen.
 • Musea en tentoonstellingen: Tickets voor toegang tot musea, galerijen en tijdelijke tentoonstellingen.
 • Attractieparken: Tickets voor pretparken en waterparken.
 • Openbaar vervoer: Tickets voor treinreizen, busreizen en andere vormen van openbaar vervoer.
 • Reizen: Tickets voor vluchten, cruises en andere reiservaringen.
 • Workshops en cursussen: Tickets voor educatieve workshops, seminars en trainingen.
 • Benefiet- en liefdadigheidsevenementen: Tickets voor liefdadigheidsgala’s, fondsenwervers en andere goede doelen-evenementen.
 • Comedyshows: Tickets voor stand-up comedyshows en komedie-evenementen.
 • Bezienswaardigheden: Tickets voor toegang tot toeristische attracties, zoals monumenten, historische locaties en natuurparken.

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden waarvoor je tickets kunt kopen. Het ticketaanbod kan variëren afhankelijk van je locatie en de beschikbare evenementen in jouw regio. Het is altijd raadzaam om tickets te kopen via betrouwbare bronnen, zoals officiële websites of geautoriseerde ticketverkoopplatforms, om ervoor te zorgen dat je een positieve en veilige ervaring hebt.

Uitverkocht? Zo krijg je ze alsnog

Als tickets voor een evenement zijn uitverkocht, zijn er nog steeds enkele mogelijke manieren om aan tickets te komen. Hier zijn een paar opties:

Wachtlijst of nieuwsbrief

Controleer of het evenement of de organisator een wachtlijst of nieuwsbrief heeft waar je je kunt aanmelden. Soms worden er extra tickets vrijgegeven of komen er annuleringen, en als je op de hoogte bent via de nieuwsbrief, maak je kans om deze tickets te bemachtigen.

Doorverkoopplatforms

Gebruik doorverkoopplatforms zoals SeatGeek, Viagogo, StubHub, of andere betrouwbare websites waar mensen hun tickets te koop aanbieden. Wees voorzichtig en controleer altijd de legitimiteit van de verkoper en de geldigheid van de tickets voordat je koopt.

Sociale media en online communities

Zoek naar evenementenpagina’s op sociale media of online communities die gerelateerd zijn aan het evenement. Soms bieden mensen daar tickets te koop aan of kun je verzoeken plaatsen om tickets te vinden.

Vraag vrienden of familie

Misschien heeft iemand in je vrienden- of familiekring extra tickets of kan iemand je in contact brengen met iemand die tickets beschikbaar heeft.

Last-minute aanbiedingen

Sommige evenementorganisatoren bieden last-minute tickets aan als er nog stoelen beschikbaar zijn vlak voor aanvang van het evenement. Het kan riskant zijn om hierop te wachten, vooral als je zeker wilt zijn van je plek, maar het kan een optie zijn als je flexibel bent.

Winacties en wedstrijden

Houd online winacties en wedstrijden in de gaten waarbij je kans maakt op gratis tickets.

Ticketgarantie

Sommige ticketverkoopplatforms bieden een ticketgarantie, waarbij ze je geld terugbetalen als de tickets die je koopt ongeldig blijken te zijn. Dit biedt enige gemoedsrust bij het kopen van tickets via doorverkoopplatforms.

Inhoudsopgave

Meer lezen
Uw Ultieme Autoblog

In de digitale wereld waarin informatie snel en efficiënt toegankelijk moet zijn, onderscheidt Carnews.nl zich als een toonaangevend platform voor de nieuwste ontwikkelingen, recensies en

Lees verder »