De top 5 beste dakramen

De top 5 beste dakramen

Inhoudsopgave

De installatie van dakramen is ongetwijfeld een prachtige manier om meer gezond natuurlijk licht in jouw woning te brengen. Er zijn echter bijzonder veel verschillende soorten dakramen van allerlei gerenommeerde fabrikanten om uit te kiezen. Daardoor kan het soms moeilijk zijn om te weten welke het beste voor jou geschikt is.

Speciaal daarom hebben we hier een overzicht van de top 5 beste dakramen merken om het gemakkelijker te maken hier een keuze uit te maken.

1. Velux

Als je aan het plaatsen van dakramen denkt, dan kun je niet om het bekende merk Velux heen. Velux is immers een bijzonder vooraanstaand Deens bedrijf dat bij veel mensen om zijn hoogwaardige dakramen bekendstaat.

Velux biedt erg veel mogelijkheden als het om dakramen gaat en het type glas dat hierin toegepast wordt. Je kunt bijvoorbeeld uit standaard HR++ glas kiezen, maar hebt ook de mogelijkheid voor zonwerend, isolerend dubbellaags of triple glas. Er is naar wens zelfs een anti-dauw coating. Daardoor ontstaan er veel keuze mogelijkheden.

Er is geen twijfel over het feit dat Velux dakramen je leefruimte aangenaam verbeteren door veel natuurlijk licht naar binnen te brengen. Om jouw huis zo een opener en helderder gevoel te geven. Ze kunnen bovendien gebruikt worden om specifieke architectonische kenmerken te benadrukken.

2. Fakro

Fakro is een Pools bedrijf dat ook in de productie van dakramen gespecialiseerd is. Dit bekende topbedrijf legt daarbij vooral de nadruk op duurzaamheid en functionaliteit. Het biedt daarvoor een behoorlijk breed scala aan oplossingen om lekker veel natuurlijk licht en frisse lucht in gebouwen te brengen.

Wat betreft kwaliteit en veelzijdigheid doet Fakro zeker niet onder voor Velux. Een voorname reden om voor een Fakro dakraam te kiezen is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt op de Fakro dakramen onder meer standaard 10 jaar fabrieksgarantie. Een Fakro dakraam beschikt daarnaast standaard over HR++ glas voor de beste isolatie

Wil je echter meer veiligheid? Het uitgebreide Fakro assortiment biedt je dan de optie om voor speciaal veiligheidsglas met een Politiekeurmerk Veilig Wonen te kiezen. Deze dakramen zijn volgens de NEN-norm 5096 getest en bieden een inbraakwerendheid weerstandsklasse 2.

3. LuXtra

LuXtra is een ander voornaam merk dat dakramen produceert. Dit is een zusterbedrijf van Velux. Ga vooral voor een LuXtra dakraam als je een beperkt budget hebt, want zij kunnen hun dakramen voor een lage prijs aanbieden.

De kunststof dakramen van LuXtra zijn, met hun vochtbestendige en onderhoudsvrije PVC kunststof, ideaal voor vochtige ruimtes. De LuXtra dakramen worden bovendien standaard met HR++ glas geleverd.

Je hebt bij LuXtra de keuze tussen een standaard dakraam of een comfort versie. Deze laatste bevat een ventilatierooster. Wie op zoek is naar een topkwaliteit kunststof of houten dakraam voor een eerlijke prijs is bij LuXtra zonder meer aan het juiste adres!

4. Skylux

Skylux is een Belgisch bedrijf dat synoniem staat voor premium innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf levert zijn dakramen in 75 verschillende afmetingen, om zo een overvloed aan mogelijkheden voor natuurlijk licht in jouw binnenruimtes te bieden.

De Skylux dakramen hebben niet alleen een kinderbeveiliging, maar zijn ook standaard van veiligheidsgrepen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen voorzien. Het veiligheidsbeslag is daarnaast inbraakwerend en SKG gekeurd.

Het gebruikte veiligheidsglas is optimaal isolerend en zorgt daardoor voor een uitstekende U-waarde, akoestiek en luchtdichtheid. De dakramen van Skylux zijn bovendien vervaardigd met aluminium buitenframes die niet met het hout in aanraking komen.

5. Roto

Roto is een Duits bedrijf dat vooral bekend staat om zijn technische innovaties en hoogwaardige producten. Het produceert premium kwaliteit dakramen die door professionals als het toppunt van topkwaliteit wordt beschouwd. Het biedt zowel uitstekende isolatiewaarden, een goede beveiliging als een eenvoudige bediening.

De Roto dakramen zijn in drie verschillende typen verkrijgbaar: midden-, top- en uitzettuimelramen. Kies dus het Roto dakraam dat het beste bij jouw situatie past.

De dakramen van Roto zijn in hout en kunststof verkrijgbaar. De kunststof Roto dakramen kunnen niet rotten, verkleuren of verslappen. Hoewel deze onderhoudsarme kunststof dakramen niet geschilderd kunnen worden, zijn ze wel in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Welk merk moet je kiezen?

Dakramen zijn ongetwijfeld een bijzondere aanwinst voor elke donkere binnenruimte. Ze zorgen immers voor meer natuurlijk licht plus een ruimtelijker en aangenamer gevoel. De top 5 beste dakramen kunnen ook prettig geld op de elektriciteitsrekening besparen.

Overweeg echter goed de grootte, bediening, veiligheid, energie-efficiëntie en kosten van het gewenste dakraam vóór de installatie ervan. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe dakraam perfect bij je huis past!

Inhoudsopgave

Meer lezen
Uw Ultieme Autoblog

In de digitale wereld waarin informatie snel en efficiënt toegankelijk moet zijn, onderscheidt Carnews.nl zich als een toonaangevend platform voor de nieuwste ontwikkelingen, recensies en

Lees verder »