De top 5 beste laadpaal merken

De top 5 beste laadpaal merken

Inhoudsopgave

Met de sterke groei van de EV markt zijn de EV laders voor aan huis de belangrijkste infrastructuur geworden om de ontwikkeling van EV’s in Nederland te bevorderen. De opkomst van moderne laadpalen voor EV’s biedt immers bijzonder veel gemak en flexibiliteit voor de gebruikers van elektrische voertuigen.

Een laadpaal thuis biedt niet alleen een handige oplaadoplossing voor een EV, maar het kan ook de milieuvervuiling verminderen, de energiekosten verlagen en een duurzame ontwikkeling bevorderen. Hieronder vind je een overzicht van de top 5 beste laadpaal merken die veelvuldig bij veel consumenten thuis geïnstalleerd worden.

1. Alfen

Alfen is een innovatief Nederlands bedrijf dat al sinds 2011 een ruim assortiment laadpalen voor elektrische voertuigen aanbiedt. Deze Alfen laadpalen hebben een prachtig modern en strak design. Ze staan vooral bekend om hun stevigheid, veiligheid en gebruiksgemak.

Een Alfen laadpaal is perfect bestand tegen schokken, slecht weer, stoten of mogelijk vandalisme. Daardoor is het ideaal voor zowel een in- als outdoor installatie. Het is daarnaast uitgerust met een groot LCD scherm. 

De Alfen laadpalen zijn speciaal ontworpen om een maximale laadsnelheid te bieden en zijn bovendien zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

2. Myenergi Zappi

De Zappi EV laders van het Britse Myenergi zijn ‘s werelds eerste EV laders die zowel stroom van het elektriciteitsnet kunnen betrekken, als van door de gebruiker zelf gegenereerde zonne-energie. Zappi is zelfs de best verkochte oplader die met zonne-energie compatibel is.

Een Zappi laadpaal wordt over het algemeen als de beste optie beschouwd voor EV bezitters met zonnepanelen op hun huis. Want het zorgt ervoor dat je gratis op zonneschijn kunt rijden! Zo’n Zappi laadpaal helpt zo prettig de energierekening te verlagen en de ecologische voetafdruk van het opladen van EV’s te verkleinen.

De Zappi opladers hebben een eigen MyEnergi app en beschikken dankzij de ingebouwde WiFi functionaliteit een volledige controle over het opladen. Een Zappi laadpaal is bovendien compatibel met alle plug-in voertuigen.

3. Ratio Electric

De Ratio Electric EV laadpalen zijn geschikt voor ieder merk en elk type elektrische auto. Een Ratio laadpaal biedt alle belangrijke functies die je van een EV lader mag verwachten. Waaronder een online verbinding met een app, de dynamic load balancing functie en een directe interactie met je zonnepanelen.

Alle vaste Ratio laders kunnen als een wandlader of laadpaal gebruikt worden. Ze zijn ook voor alle weersomstandigheden buiten geschikt. Het unieke ontwerp van een Ratio laadpaal is bovendien ideaal voor het ophangen van je EV laadkabel.

De Ratio Solar EV laadpaal is de nieuwste toevoeging aan Ratio’s portfolio van EV oplaadoplossingen. Deze 5e generatie EV oplader is het resultaat van meer dan 12 jaar ontwikkeling en ervaring in de EV markt. Deze trotse ‘Made in Holland’ EV lader voldoet dan ook aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voor EV laders.

4. Besen

De Chinese fabrikant Besen is in de afgelopen tien jaar tot een belangrijke leverancier uitgegroeid in de EV lader industrie. Besen biedt een breed scala aan hoge kwaliteit EV laadoplossingen. Hun EV laders voor thuisgebruik zijn speciaal ontworpen om veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk te zijn.

Als je een uiterst betaalbare laadpaal zoekt die jouw hybride en/of elektrische auto kan opladen, kijk dan niet verder dan het plug & charge basismodel van Besen. De basis type 2 laadpaal van Besen levert naar keuze een vermogen tot maximaal 22 kW. Het is voorzien van een waterdichte behuizing met zijknoppen, waardoor het zowel voor binnen als buiten geschikt is. 

Op het geïntegreerde informatiescherm kun je direct de meest bruikbare informatie aflezen, zoals de laadtijd, eindtijd en het al geladen vermogen. Met het ingebouwde veiligheidsmechanisme houdt deze basis EV laadpaal jouw EV ook tijdens lange laadsessies aangenaam veilig! 

5. Wallbox

Wallbox is een globaal bedrijf dat slimme EV laadsystemen creëert die geavanceerde technologie met een uitstekend ontwerp combineert. Het levert moderne laadpalen waarbij de communicatie tussen de elektrische auto en EV oplader handig draadloos via de eenvoudig te gebruiken myWallbox app wordt beheerd.

De Pulsar Plus EV lader van Wallbox maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het snelladen van jouw EV lekker slim thuis uit te voeren. Zo’n Pulsar Plus laadpaal is ook onderdeel van een complete oplossing van hard- plus software en services die speciaal is ontworpen om jou veel tijd, geld en energie te besparen.

De compacte Wallbox Pulsar Plus laadpaal kan bovendien elke elektrische auto (waaronder Tesla) op de markt opladen. Het is daardoor compleet klaar voor de toekomst om ook de krachtigere EV batterijen van morgen te kunnen laden!

De top 5 beste laadpaal merken conclusie

Zoals je zelf al uit de hierboven genoemde informatie hebt kunnen concluderen, bieden de innovatieve EV laders van de top 5 beste laadpaal merken een belangrijke laadinfrastructuur voor het laden van EV’s aan huis aan.

Met de populariteit van EV’s in Nederland biedt de opkomst van slimme EV laders gebruikers een gemakkelijkere en intelligentere oplaadervaring. Deze uiterst geavanceerde laadpalen kunnen immers niet alleen snel opladen, maar beschikken ook over fijne intelligente beheerfuncties. Zo zal je nog meer plezier in jouw EV leven beleven!

Inhoudsopgave

Meer lezen