Hoe kies je voor de beste vloerverwarming?

Hoe kies je voor de beste vloerverwarming?

Inhoudsopgave

Heb je last van koude voeten in je huis? Dan is vloerverwarming de ideale oplossing. Er wordt onderscheid gemaakt tussen natbouw- en droogbouwsystemen. Daarin heb je weer infrarood, water vloerverwarming of elektrische vloerverwarming. Droogbouw vindt meestal plaats in bestaande woningen en natbouwsystemen vaak in nieuwbouwwoningen. Bij natbouwsystemen blijft de warmte langer hangen in je woning. Benieuwd hoe je de beste vloerverwarming kiest voor jouw woning? In deze blog krijg je hier antwoord op!

De beste vloerverwarming voor jou

Hoe kies je dan de beste vloerverwarming voor jouw situatie? De beste vloerverwarming hangt af van jou wensen en daarom zijn er meerdere mogelijkheden voor de beste vloerverwarming. Je kunt wel kijken naar een aantal keuzes en factoren om de juiste vloerverwarming te kiezen:

  • Ga je voor een droogbouwsysteem of een natbouwsysteem?
  • Welk type vloerverwarming wil je: elektrisch, infrarood of eentje op water?
  • Past de vloerverwarming wel bij je vloer?
  • Moet de vloer ook nog worden verhoogd of niet? 

Hieronder worden de verschillende keuzes besproken om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Natbouw- of droogbouwsystemen

Ga je voor een natbouw- of droogbouwsysteem? Een natbouwsysteem heeft 12 cm inbouwruimte nodig en een droogbouwsysteem maar 6 cm. Bij een natbouwsysteem vloeit er warm water door de buizen onder de vloer waardoor de vloer warm wordt. Dit systeem wordt vooral gekozen in nieuwbouwhuizen, omdat er dan een nieuwe vloer in komt. 

Bij een droogbouwsysteem worden er verwarmingselementen bovenop de bestaande vloer geplaatst. Dit type vloerverwarming is veel makkelijker te installeren. Met een droogbouwsysteem wordt je vloer sneller warm, maar het koelt ook weer sneller af.

Elektriciteit, infrarood of water?

Je hebt de keus uit drie type vloerverwarmingen: een vloerverwarming op basis van elektriciteit, een vloerverwarming op basis van infrarood en een vloerverwarming op basis van water.

  • Elektrische vloerverwarming: dit is de beste keuze als het gaat om een kleine oppervlakte. De opwarmtijd is iets korter, dit is ideaal voor kleine ruimtes.
  • Vloerverwarming met water: dit is de beste optie voor grotere ruimtes. Deze verwarming heeft langer nodig, maar blijft ook langer warm.
  • Infrarood vloerverwarming: dit is een geschikte vloerverwarming om te gebruiken als bijverwarming. 

Nog meer hulp nodig bij het kiezen van de beste vloerverwarming? Kijk op de10beste.nl voor meer informatie.

Inhoudsopgave

Meer lezen