Top 5 beste simkaarten voor mobiel internet

Top 5 beste simkaarten voor mobiel internet

Inhoudsopgave

Er zijn vandaag de dag meerdere mogelijkheden om mobiel te kunnen internetten, gezien er verschillende soorten simkaarten bestaan. Wat zijn de vijf beste soorten simkaarten voor mobiel internet en hoe onderscheiden deze zich van elkaar? Dat lees je in dit artikel!

1. Data simkaarten

Puur voor mobiel internet is een data only sim geschikt. Dit is een simkaart waar je alleen mee kunt internetten. Betalen voor bellen en sms’en is dus niet van toepassing. Een data simkaart kopen is daarom geschikt wanneer je alleen wilt internetten. Er bestaan tegenwoordig bovendien meerdere alternatieven voor traditioneel bellen en sms’en, zoals Discord en WhatsApp.

 

Binnen data only simkaarten bestaan er verschillen. Zo kun je voor een prepaid aansluiting kiezen, maar ook een abonnement afsluiten. Verder bestaan er verschillende simkaarten voor verschillende landen en gebieden.

2. Sim only simkaart

Een sim only abonnement is een voordelige optie voor mobiel internet. Je ontvangt iedere maand een bundel voor een maandelijks bedrag. Dit betekent dat je met je simkaart iedere maand een bepaalde hoeveelheid GB hebt dat je kunt verbruiken. Je komt hier meestal voordelig mee uit. Wel is het aangeraden om goed te bepalen hoeveel data je gaat gebruiken, gezien het zonde is om data over te houden en dus niets voor niets teveel te betalen. 

3. Prepaid sim

Een prepaid simkaart is vooral handig wanneer je geen vaste kosten wilt. Je kunt mobiel internetten (plus bellen en sms’en) door zelf op te waarderen en per MB de simkaart (of per belminuut / sms) te gebruiken. Zo heb je meer flexibiliteit en vrijheid. Wanneer je geen grootverbruiker bent op het gebied van mobiel internet, is het tevens goedkoper om voor een prepaid kaart te kiezen.

4. Lokale simkaart

Een lokale sim is vooral relevant wanneer je naar het buitenland gaat. In sommige gevallen is een lokale kaart namelijk een voordelige keuze. Let er wel op dat je goed de tarieven controleert. Deze oplossing is bijvoorbeeld handig wanneer je de taal al spreekt. Wil je al voordat je naar het buitenland gaat een oplossing hebben, dan dien je een van de eerste 3 simkaarten te kiezen.

5. eSIM

Eigenlijk geen letterlijke ‘kaart’, aangezien een eSIM juist niet fysiek is en al ingebouwd is in een apparaat, waardoor het volledig digitaal werkt. Toch is het goed om eSIM te noemen, omdat het steeds populairder wordt en alle hierboven genoemde soorten simkaarten ook beschikbaar zijn via eSIM. Je kunt bijvoorbeeld voor eSIM data only kiezen, waarbij je alleen mobiel internet ontvangt.

 

Belangrijke voordelen van eSIM zijn onder andere dat je niet hoeft te wachten op een fysieke simkaart en dat gebruik van plastic flink wordt verminderd.Inhoudsopgave

Meer lezen
Uw Ultieme Autoblog

In de digitale wereld waarin informatie snel en efficiënt toegankelijk moet zijn, onderscheidt Carnews.nl zich als een toonaangevend platform voor de nieuwste ontwikkelingen, recensies en

Lees verder »