Top 5 oplossingen voor internet in het buitenland

Top 5 oplossingen voor internet in het buitenland

Inhoudsopgave

Ga je naar het buitenland en wil je gebruik maken van mobiel internet? Dan zijn er een aantal opties. Wat de beste keuze is, hangt uiteindelijk af van je eigen voorkeur en situatie. Denk hierbij onder andere aan je bestemmingsland en het aantal personen dat meereist. Bekijk hier de beste oplossingen voor internet in het buitenland!

1. MiFi router

Een mobiele WiFi router is een uitstekende keuze voor internet in het buitenland. Je kunt namelijk meerdere apparaten tegelijk voorzien van een WiFi-netwerk en hebt hiervoor maar één router plus simkaart nodig. Ideaal dus voor wanneer je bijvoorbeeld met het hele gezin op vakantie gaat en iedereen wilt voorzien van internet.

2. Dongel

Wil je in het buitenland internetten met je laptop, dan is een dongel een goede keuze. Deze kun je in de USB-poort van je laptop plaatsen en zo toegang krijgen tot het internet. In een dongel kun je een simkaart plaatsen om een internetverbinding tot stand te brengen. Hier kun je bijvoorbeeld gebruik van maken wanneer je op zakenreis gaat en verbonden wilt blijven via je laptop.

3. Data only

Met een data only simkaart of eSIM heb je geen kosten voor bellen en sms’en. Je betaalt dus alleen voor internet. Dit is handig wanneer je geen telefoonnummer nodig hebt en alleen op zoek bent naar een oplossing voor internet in het buitenland.

4. Prepaid simkaart

Met een prepaid kaart is het niet nodig om een abonnement af te sluiten of te gebruiken, wat handig is wanneer je meer kostencontrole wilt tijdens het internetten in het buitenland. Een prepaid sim kun je in Nederland of lokaal in het buitenland aanschaffen. Wat de beste oplossing is, hangt af van waar je heen gaat. Een Nederlandse prepaid simkaart kun je namelijk in de EU tegen dezelfde prijzen als in Nederland zelf gebruiken.

 

Binnen prepaid kun je kiezen voor het opwaarderen van een simkaart met beltegoed en het verbruiken per MB / belminuut / sms, of het kopen van prepaid (internet)bundels. Voor tijdelijk gebruik is een bundel voordeliger dan verbruiken per eenheid.

5. Mobiel abonnement

Een abonnement voor je mobiele telefoon, ook wel een sim only abonnement genoemd, is handig voor wanneer je binnen de Europese Unie blijft. Heb je namelijk al een abonnement, dan kun je deze gewoon blijven gebruiken tegen dezelfde kosten als in Nederland. Let er echter wel goed op dat de kosten buiten je bundel met een abonnement hoog kunnen oplopen, en dat tarieven buiten Europa ook flink oplopen.Inhoudsopgave

Meer lezen
Uw Ultieme Autoblog

In de digitale wereld waarin informatie snel en efficiënt toegankelijk moet zijn, onderscheidt Carnews.nl zich als een toonaangevend platform voor de nieuwste ontwikkelingen, recensies en

Lees verder »