Top 5 voordelen van grasgevoerd natuurvlees

Top 5 voordelen van grasgevoerd natuurvlees

Inhoudsopgave

Wist je dat er best wat verschillen bestaan tussen verschillende soorten vlees? De laatste jaren wordt er vaker voor grasgevoerd natuurvlees gekozen. Deze bevat onder andere betere voedingswaarden dan standaard vlees, en bovendien is het duurzamer. Benieuwd naar de top 5 voordelen van natuurvlees? Bekijk ze hier!

1. Dierenwelzijn

Voor dieren is het belangrijk dat ze vrij, open en buiten in de natuur kunnen lopen. Zo kunnen ze in eigen tempo groeien en een echt leven leiden. Het kunnen vertonen van natuurlijk bedrag hoort hier ook bij. Dit is een groot contrast met bepaalde veehouderijsystemen, waarbij dieren in krappe en stressvolle omstandigheden worden gehouden en met krachtvoer worden gevoed.

2. Grasgevoerd natuurvlees bevat betere voedingswaarden

Een van de belangrijkste voordelen van grasgevoerd vlees, is dat het gezonder is in vergelijking met andere soorten vlees (vooral standaard vlees uit de supermarkt). Grasgevoerd vlees bevat onder andere de volgende gezondheidsvoordelen:

 

  • Minder verzadigde vetten
  • Rijker aan omega 3 vetzuren, die veel gezondheidsvoordelen bevatten voor onder andere het hart en de hersenen.
  • Rijk aan antioxidanten zoals vitamine E
  • Vrij van E-nummers
  • Geen kunstmatige toevoegingen

 

Verder speelt ook antibioticagebruik een rol: gras gevoerd vlees is volledig vrij van antibiotica en dit is voor velen een belangrijk voordeel. Dieren krijgen namelijk geen antibiotica binnen en dit zorgt ervoor dat er geen mogelijke antibiotica restjes in het vlees aanwezig zijn, wat op de lange termijn weer de ontwikkeling van antibioticaresistentie tegengaat.

3. Duurzaamheid

Natuurvlees is duurzamer, gezien het een lagere ecologische voetafdruk heeft. Er wordt bovendien bijgedragen aan het behoud van graslanden, wat van groot belang is. Verder zijn er minder middelen en minder water nodig voor het verbouwen van gewassen. Er worden ook geen bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt. Dit, samen met andere voordelen, maakt grasgevoerd vlees een duurzame keuze.

 

Aangezien we ons in Nederland, maar ook wereldwijd, steeds meer bewust zijn van duurzaamheid en daarom ook milieubewuster denken, past de keuze van voeding hier ook bij.

4. Smaak en kwaliteit

Velen vinden natuurvlees een betere smaak bevatten dan standaard vlees. Het is rijker en complexer, en heeft een ‘stevigere’ structuur. De kwaliteit van het vlees is dan ook beter, omdat dieren dus alleen gras eten en bijvoorbeeld geen antibiotica binnenkrijgen.

5. Lokale boeren ondersteunen

Gras gevoerd vlees wordt meestal lokaal geproduceerd. Door voor dit soort vlees te kiezen, ondersteun je kleinere, lokale boeren. Hierdoor kunnen deze boeren blijven investeren in duurzame landbouw en het aanbieden van vlees van hoge kwaliteit.Inhoudsopgave

Meer lezen
Uw Ultieme Autoblog

In de digitale wereld waarin informatie snel en efficiënt toegankelijk moet zijn, onderscheidt Carnews.nl zich als een toonaangevend platform voor de nieuwste ontwikkelingen, recensies en

Lees verder »